100 spôsobov ako ušetriť


mKonto - Najlacnejší bežný účet zdražie

08.12.2010 08:59

Momentálne najlacnejší bežný účet je mKonto od mBank. Od 1. januára sa na mKonte mení poplatková štruktúra. Súvisí to najmä s výbermi z bankomatov. Pôvodne mal klient k dispozícii 3 bezplatné výbery, od nového roku sú však v platnosti nové pravidlá:

1. Prvý výber ostáva aj naďalej bezplatný

2. Za druhý výber vám bude účtovaný poplatok1,2 eura, pokiaľ vaše bezhotovostné operácie na účte mKonto nedosiahnu v danom mesiaci aspoň 200 eur.

3. Za tretí výber vám bude znova účtovaný poplatok 1,2 eura, pokiaľ vaše bezhotovostné operácie na účte mKonto nedosiahnu v danom mesaci aspoň 400 eur.

Ostatné výbery z bankomatu budú spoplatnené čiastkou 1,2 eura (predtým 1,16 eura). O tom, koľko voľných výberov máte v danom mesiaci sa dozviete vo svojom internet bankingu.

Napriek týmto zmenám, však mKonto stále ostáva najlacnejší bežný účet na trhu. Avšak je určený skôr pre ľudí, ktorí vo veľkej miere pracujú s internetbankingom a využívajú minimum hotovosti. Po tejto zmene si treba viacej strážiť výbery z bankomatov, lebo už nemáte úplne zaručené, že ušetríte.

pošli na vybrali.sme.sk

Súvisiace články:

 

Ako ušetriť v Tatra banke za balík služieb

Ako ušetriť na poplatkoch v Tatra banke

SR neručí za všetky vklady v bankách

Stavebné sporenie sa už tak neoplatí

Keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú - Zuno Bank

 

—————

Späť