100 spôsobov ako ušetriť


Ako ušetriť na prevodoch do poisťovne

31.10.2010 07:00

Aké poistky máte? životné poistenie, investične poistenie, povinne zmluvné poistenie, havaríjne poistenie, poistenie domácnosti, poistenie budovy, poistenie zodpovednosti za škodu? Väčšina z nás ich má viacero. Pokiaľ aspoň zopár je z jednej poisťovne, existuje možnosť ako ušetriť na prevodných príkazoch. V tom prípade si v danej poisťovni treba zriadiť niečo ako sporiaci účet (AXA- Axa konto, ING - Ing konto, Allianz Slovenská poisťovňa -  Vkladové poistenie VPO6G). Väčšina sporiacich účtov má výhodne zhodnotenie( Allianz - 2,4%, Ing - 1%) a navyše sú bez poplatku (ING, AXA), prípadne ponúkajú nejaké poistenie zadarmo (Allianz - poistenie pre prípad smrti, poistenie pre prípad úrazovej smrti). Po zriadení tohto sporiaceho účtu, zrušte staré prevodné príkazy a nastavte si iba jeden na sporiaci účet, kde pôjde čiastka, ktorá sa rovná súčtu všetkých, ktoré ste mali doteraz. Potom si už len nastavte prevodné príkazy zo sporiaceho účtu na úhradu jednotlivých poistiek. Allianz túto službu tak vymakal, že súčasne všetky nastavenie úhrady môžte urobiť naraz (na pobočke) a navyše v prípade zmeny poistného(napr. dynamika, indexácia) na niektorej zmluve nemusíte robiť zmenu trvalého príkazu, oni to spravia automaticky za vás. Samozrejme, čo však treba zmeniť je výšky sumy, ktorú posielate na sporiaci účet (Vkladové poistenie - VPO6G).

TIP

 Ideálne spolu so založením takého sporiaceho účtu si zmeniť aj lehotu platenia na starých zmluvách z mesačnej platby na ročnú. Môžte tým ušetriť až 8% ročne. Bližšie je tento spôsob šetrenia popísaný v článku Ako ušetriť na životnom poistení .

PRIKLAD

Máte 3 zmluvy v jednej spoločnosti :

  • Povinné zmluvné poistenie (štvťročná platba) 40 eur
  • Poistenie domácnosti (ročná platba)120 eur
  • Životné poistenie (mesačná platba) 50eur

Okrem toho ste vlastníkom bežného účtu, z ktorého trvalým príkazom hradíte životné poistenie a individuálnymi prevodnými príkazmi PZP a poistenie domácnosti. Za každú takúto transakciu vám banka účtuje nejaký poplatok (po balíka služieb) napr. 50 centov.

Odporúčanie: Zriadiť si sporiaci účet v poisťovni, v ktorej máte tieto poistky. Zadať príkaz na úhradu týchto poistiek zo sporiaceho účtu a začať vkladať mesačne na sporiaci účet potrebnú čiastku. V našom prípade 74 eur.

Výpočet potrebnej čiastky= (ročná platba za poistenie domácnosti + ročná platba za PZP + ročná platba za životné poistenie) : 12

Výpočet potrebnej čiastky= (120 eur + 40 x4(lebo štvrťročná platba) + 50 x 12(lebo mesačná platba)) : 12

Výpočet potrebnej čiastky=(120 eur + 160 eur + 600 eur) : 12   

Výpočet potrebnej čiastky= 880 : 12

Výpočet potrebnej čiastky= 74eur po zaokrúhlení        

Takýmto nadstavením ušetríte ročne 8,50 eura. Pri zmenení mesačnej platby u životného poistenia a štvrťročnej platby u PZP na ročné poistné môžme ušetriť ešte ďaleko viacej peňazí. Okrem úspory peňazí nám toto nadtavenie ušetrí aj čas, ktorý by sme museli venovať zadávaniu prevodných príkazov v banke a tiež i stres z nezaplatenej splátky.   

pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk 

SÚVISIACE ČLÁNKY

 

Ako ušetriť na životnom poistení

Ušetrite na hypotéke I. - fixácia

Ako ušetriť v Tatra banke za balík služieb

LINKY                                

1.  www.allianzsp.sk/zivot_premium 

Na tejto stránke nájdete podmienky k Vkladovému poisteniu od Allianz Slovenskej poisťovne.

2. www.ingkonto.sk/sk/

Na tejto stránke nájdete podmienky k sporiacemu účtu ING Konto

3. www.axa.sk/Ludia/Podielove-fondy/AXA-EUR-Konto/Zalozky/EUR-Konto

Na tejto stránke nádete podmienky s AXA kontu (podielový fond)

 

 

—————

Späť


Anketa

Akú známku by ste pridelili článku"Ako ušetriť na prevodoch do poisťovne" (1-najlepšia, 5-najhoršia)

1
(163)
37%

2
(75)
17%

3
(72)
16%

4
(68)
15%

5
(66)
15%

Celkový počet hlasov: 444


Diskusná téma: Ako ušetriť na prevodoch do poisťovne

Neboli nájdené žiadne príspevky.